Dublin 2017


Academy Plaza Hotel 

Wij hebben gekozen om te overnachten in het Academy Plaza Hotel vanwege de perfecte ligging. De airlink bus vanaf het vliegveld stopt letterlijk voor de deur, om de hoek begint de hoofdstraat en je zit 5-10 minuten lopen van de Temple Bar district. Ontbijten hebben wij buiten de deur gedaan, aangezien er om de 5 meter wel een leuk restaurant, koffie tentje of lunchroom te vinden is en deze nog goedkoper en veel beter zijn. Tevens hebben ze op veel plekken buiten het hotel, heerlijke smoothies of verse sapjes. Ons uitzicht was bijzonder te noemen, een geweldige zonsopkomst en een beergarden waar wij op uit keken. Naast het hotel zit een erg leuke bar, maar hierover later meer :) 


Trinity College & The Book of Kells

Trinity College Library is een van de grootste onderzoeksbibliotheken ter wereld en heeft de grootste collectie manuscripten en boeken in Ierland. De longroom, waar je als toerist naar binnen kan is 65 meter lang en biedt onderdak aan ongeveer 200.000 van de oudste boeken van de bibliotheek. De entree van 10 euro per persoon is wat aan de hoge kant, aangezien je hier geen uren rond kan lopen, maar ik vond het prachtig en zou het zeker aanraden als je een keer in Dublin bent. De geur van oude boeken, de beelden aan beide kanten .. het is echt prachtig! 


Temple Bar District 

Temple bar district is een buurt in Dublin die bekend staat om zijn uitgaansleven en verschillende pubs.

Wij zijn in de kerstperiode geweest en alle straten en pubs zijn hier prachtig verlicht en aangekleed in kerstsferen. De een nog kitscher dan de andere. De straatjes zijn nog steeds in de "oude" staat met oude panden en klinkers op de vloer en ze hebben allemaal hun logo met mozaïek in de vloer gelegd. De meeste pubs zijn doordeweeks open van 11.00 tot 01.00 en in de weekenden van 11.00 tot 03.00 uur. Het begint dus al erg vroeg in Dublin dus ben er zeker op tijd bij. Om 15.00 uur zitten sommige pubs al helemaal vol. Wij hebben een hele leuke avond gehad bij o.a. The Quays. Iedereen die binnen komt houdt zijn jas aan, want gaan vaak nadata de zanger weg is, door naar de volgende pub. De prijzen van een wijntje liggen tussen de 7 en 9 euro en een pint beer kost gemiddeld 6 euro, je krijgt dan wel een halve liter bier, dus als je een glas bier wilt hebben, moet je dit ook echt specifiek aangeven als je besteld. Het is vrij prijzig, maar dat komt omdat het zo bekend is. Buiten het Temple Bar district zijn de prijzen wat goedkoper.


Temple Bar Pub

De aller leukste kroeg in het Temple Bar district is toch wel de Temple Bar pub zelf. Hier hebben wij onze allereerste Guinness gedronken. Alle cliches zijn waar; ja het is toeristisch, ja het is duur, je kan er eten en er is live muziek en ja het is er mega druk, maar het is er zo ontzettend gezellig! Wij zijn er een aantal keer geweest en hier is echt de meeste sfeer. De pub is onderverdeelt in meerdere ruimtes. Je kan buiten in de binnenplaats staan met warmte lampen, je kan staan bij de zanger, maar er is ook veel plek aan de verschillende barren. Echt een aanrader om te bezoeken!


Jameson Distillery

De Jameson Distillery is echt een aanrader! Ikzelf lust geen whiskey, maar het was echt de moeite waard. Bij binnenkomst valt je mond al open hoe mooi alles is aangekleed. Wij kozen voor de Bow Experience en kregen dus eerst een rondleiding, daarna werd er een verhaal afgespeeld op een oude tafel, waarbij ze uit leggen hoe Jameson ontstaan is. Dit verhaal is erg interessant en leuk om mee te maken. Uiteraard zit er ook een proeverij bij en kan je na afloop een heel unieke fles Whiskey kopen met je eigen naam op zowel de doos als de fles. Zodra je weer bij de bar aankomt krijg je een gratis Jameson en heb je een top middag gehad!  


Howth 

Met de DART trein vanuit Dublin ben je in 20 minuten in het vissersdorpje Howth. Heerlijk om even de drukke stad achter je te laten en uit te waaien. Aangezien wij in December zijn gegaan was de kans op koud weer erg groot, wij hebben deze dagen geen enkele regenbui gehad (gelukkig) maar het was deze dag extreem koud. Het leek dus wel een slaapstad! Restaurants waren nog niet open en de wandelroutes langs de kliffen waren niet echt te doen, dus zijn we even naar de haven gelopen. Tot onze verbazing zaten hier aardig wat zeehonden die echt dicht bij de kant komen. Heel erg gaaf om gezien te hebben. In de zomer periode kan je dus aardig wat routes bewandelen, naar de vuurtoren gaan of de boot nemen naar het nabijgelegen eiland Ireland's Eye.


Guinness Storehouse

Een van de bekendste bezienswaardigheden van Dublin. Hierdoor werden we erg nieuwsgierig. We waren de dag ervoor naar Jameson gegaan en dat is misschien een extra reden waarom dit zo tegen viel. Mocht je dus slechts een van de twee willen bezoeken, zou ik je 100% Jameson adviseren. Als je aan komt rijden is het wel prachtig om te zien. Je gaat even terug de tijd in. De entree bij Guinness is 25 euro per persoon. Je kunt dan zelf de hele fabriek doorlopen. Je vindt er niet veel meer als tekstborden, oude reclames en feitjes. Uiteindelijk mag je deelnemen aan een proeverij, maar dit stelt niets voor. Je krijgt een shotjes glas met Guinness, moet eraan ruiken en klaar is het. Leukste van dit uitje is dat je aan het einde naar de 360 graden bar mag en een gratis Guinness kan bestellen met een leuk uitzicht over Dublin. Mocht je voldoende tijd hebben in Dublin en wil je het toch gezien hebben is het leuk, maar zeker geen "must see". 


Yamamori Sushi 

Er zijn zoveel restaurants te vinden in Dublin en ook in de meeste pubs kan je prima eten. Via Tripadvisor kwamen wij bij dit sushi restaurant terecht en het was geweldig! Ze hadden zo'n uitgebreide kaart dat wij er zelfs 2 avonden hebben gegeten. Wel even online gereserveerd, want las op Tripadvisor al dat het erg druk kon zijn en dat was helemaal waar. Het zat er helemaal vol, de service is perfect en het heeft een hele leuke sfeer. Het restaurant ligt bij de Ha'Penny Bridge, dus ook een uitstekende locatie, al moet je even goed zoeken, want het zit een beetje verscholen tussen de oude panden. 


The Livingroom

De Livingroom heeft een van de grootste tv schermen in Dublin, waar voetbal op gekeken kan worden. Het blijft echter niet bij 1 scherm, er hangen wel 50 schermen, met op elk scherm een andere voetbalwedstrijd. Nou vind ik het erg leuk om een keer naar Willem II te kijken of het Nederlands Eftal, maar verder ben ik geen voetbalfanaat. Toch was dit een fantastische plek! Goede wijntjes, erg druk, live muziek met een DJ. Een grote beergarden in de tuin, waar je tevens een shisha kan huren ;) Vooral de sfeer is erg leuk om meegemaakt te hebben, dus sla deze tent zeker niet over! 


Overige tips Dublin

Er zijn zoveel dingen die je kan doen als je Dublin bezoekt, hier nog wat extra tips:

 

- Grafton Street: Wat een mooie winkelstraat, hier vindt je tevens het bekendste en duurste warenhuis van Dublin; Brown Thomas.

- Shoppen in de Henry Street.

- Dublin Castle: Het is nu het centrum van de Ierse regering. Door sommige gedeelte kan je een rondleiding krijgen. Wij vonden het niet heel bijzonder, maar het is leuk om er even langs te lopen.

- Onbijten bij Lilliy's cafe: veel keuze voor het ontbijt, leuk muziekje op de achtergrond en heel betaalbaar.

- Loop over de Ha'penny Bridge richting the Temple Bar. Leuk om gezien te hebben.

- Ga een wijntje drinken en eet een verse pasta of pizza bij Il Fornia (net voor de Ha'Penny Bridge). Heerlijke verse Italiaanse producten en een goede service!

- Neem een kopje soep of een drankje bij Merchants Arch Bar (net voorbij de Ha'Penny Bridge). Er heerst een hele leuke sfeer en de inrichting is geweldig!

- Arnotts Department Store: super mooi warenhuis waar werkelijk alles te krijgen is! 

- St Augustine & St John Church: een hele mooie kerk in de buurt van The Breazen Head. Mooi om een kaarsje aan te steken voor al je dierbaren.

-Howth; pak de trein naar Howth en ga een wandeling maken langs de kliffen of pak de bus naar de vuurtoren voor een spectaculair uitzicht.

- Een spelletje in een casino: van heel deftig tot casual uitgaan met spanning. Gaan we wat winnen?!


Reactie schrijven

Commentaren: 0