Mexico - 2017

Riu Caribe - Cancun 

Onze derde keer in Cancun en de eerste keer in Riu Caribe. Het is in een woord geweldig! Het hotel ligt ongeveer op 10 minuten rijden van downtown Cancun, maar ligt direct aan het prachtige brede zandstrand. er is een bushalte dichtbij het hotel en je kan in het hotel zelf een auto huren. Het hotel is vrij groot, maar de voorzieningen zijn grandioos. Veel strandbedjes, veel bedjes aan het zwembad, je hoeft dus niet je wekker te zetten om er zeker van te zijn dat er al handdoekjes liggen ;) Verder is er een animatie team waar ik normaal gesproken helemaal niets om geef, maar in dit hotel pakken ze het heel anders aan. Elke vrijdagavond een echt strandfeest, voetjes in het zand, heerlijke muziek, een buitenbar en het geluid van de zee.. Een schuimparty, maar ook kookworkshops, kinderopvang en nog veel meer. Mocht je dus echt een strandganger zijn, zou ik je echt dit hotel aanraden. Wij hebben eerder in Riu Cancun gezeten en daar is het strand zo weggeslagen, dat je er amper nog kan liggen. Playa del Carmen heeft vaak last van zeewier, omdat zij net om de hoek liggen en het daar veel meer waait. 


Tulum

Ook in Tulum ben ik nu voor de derde keer geweest, maar deze plek verveelt nooit! Het is echt een pareltje!

Bij aankomst kan je je huurauto betaald parkeren en heb je de keus of je naar de ruïnes loopt of gebruik wil maken van het gratis treintje. Als je kiest voor het treintje, kan je niet uitstappen bij de vele eetgelegenheden en ook niet bij het "Tulum" bord. Let op; het is hier altijd extreem heet en bij de ruïnes zelf kan je niets meer kopen. Zorg dus dat je goed ingesmeerd bent en een flesje water bij hebt. Uiteraard kan je wel afkoelen in de zee, want die is hier geweldig! Wil je een mooie foto kunnen maken van leguanen? Dan is dit de ideale plek. Er lopen er honderden los en blijven stokstil staan zodra je in de buurt komt. Als je genoeg hebt gezien van de ruïnes, is het zeker een aanrader om door te rijden naar downtown Tulum. De hippe strandtenten komen daar als paddenstoelen uit de grond, je kan een fiets huren en zelfs naar een van de kleine marktjes die ze daar hebben.   


Isla Mujeres

Isla Mujeres betekend letterlijk "vrouweneiland" en ligt op ongeveer 20 minuten varen van Cancun. Het is heel makkelijk en veel goedkoper om zelf naar dit eiland te gaan, dan dat je een excursie boekt. De ferry kan je pakken in Cancun (loopafstand van Riu Caribe) en kost ongeveer € 7,50. Bij de ingang van de ferry vind je een supermarkt, een cafeetje en vooral locals die lekker aan het strand liggen. Erg leuk om even een drankje of hapje te doen bij Bonanza. Direct aan de pier van de ferry, muziekje erbij en uitzicht op de fantastische zee.

 

Eenmaal op het eiland kan je een fiets huren of een golfkar. Uiteraard kan je ook lopend naar het strand of een taxi pakken indien je wat van het eiland wil zien. Dit jaar hebben wij gekozen voor de fiets en dat met 40 graden. Afzien dus en om de 5 meter even stoppen bij een leuk cafeetje. Wel leuk is dat je met de fiets op andere plekken kan komen dan met een golfkar, wat wij een aantal jaar geleden hebben gedaan. Overal op het eiland vind je hippe strandtenten en een blauwe zee waar je alleen maar van kan dromen. Het eiland is ongeveer 7 km lang en 600 meter breed en dus makkelijk in 1 dag volledig te zien. Tip; bezoek de "Tortugranja" het schildpadden kweekstation. Je ziet hier veel soorten schildpadden in verschillende leeftijden en maten. De toegangsprijs is slechts een paar euro, maar je steunt daardoor meteen de organisatie die zich inzetten voor het behoud van de schildpadden. Erg leuk om een keer gezien te hebben. 


Schuimparty Riu Caribe

Nu denk je bij jezelf, een schuimparty? Ja de eerste in 30 jaar! En wat hebben we een plezier gehad.. niet normaal. Letterlijk van jong tot oud deed mee, proppers van Coco Bongo verzorgde de muziek, cocktails werden uitgedeeld en feesten maar. Ik weet dat niet iedereen dit leuk zal vinden, maar de sfeer moet je een keer geproefd hebben! 


Downtown Cancun

Het weer in Cancun is erg onvoorspelbaar. Het kan 40 graden zijn en binnen een minuut kan het omslaan tot een hevige regenbui. Uiteraard duurt een regenbui nooit zo lang als in Nederland (tenzij je in een orkaan zit, zoals wij..) en dan is het toch leuk om even Downtown Cancun te bezoeken. Je vindt hier verschillende marktkramen, restaurants maar ook ketens als Mc Donalds en Domino's pizza. Waar je zeker even een stop moet maken is bij Mextreme. Ze serveren drankjes op hun hoofd en ze stapelen de glazen wel tot een meter op. Erg indrukwekkend om te zien en de zaak is prachtig Mexicaans aangekleed! Uiteraard ook even een bezoek brengen aan het Hardrock cafe of Coco Bongo. In deze straat zitten alle discotheken die tot de late uurtjes op zijn. Mocht je tijd over hebben, loop dan even langs Coco Bongo het zijstraatje in.. hier vind je een mooi stukje strand met exclusieve strandtenten, waar ook de nodige feestjes worden gegeven en waar je hele mooie graffiti kan zien.  


Isla Holbox, Isla de la Pasion & Cenote "Ojo de Agua"

Wij wilde heel graag een dag naar Isla Holbox, al was het alleen maar om in een hangmat in de zee te hangen. Isla Holbox (je spreekt het uit als Holbosch) is een waar bounty eiland. Het water is niet zo blauw als in Cancun, doordat de Caribische zee zich hier mengt met het donkere water van de Golf van Mexico, maar dit maakt het niet minder mooi. Het wordt het Ibiza van Mexico genoemd. Al scheurend in een golfkar verken je het kleine eiland en kan je overal stoppen voor een hapje of een drankje. Wij hebben gekozen om via onze touroperator een excursie te boeken naar Isla Holbox, waar wij achteraf enorme spijt van hadden. Je ging namelijk eerst naar een cenote op 30 minuten afstand van Holbox. Het was er enorm druk, het water was al helemaal troebel en was echt een toeristische attractie i.p.v. een rustige cenote. Daarna zijn we gestopt bij Isla de la Pasion. Een klein eilandje, waar je door het water een rondje kan lopen om het eiland heen en flamingo's kan spotten. Nou geloof me, je mist niets als je dit overslaat. Holbox daarentegen was fantastisch voor een dag. Ik zou dus zeker een bus vanuit Cancun nemen of met je huurauto naar de ferry in Chiquila rijden. Binnen 20 minuten ben je op Holbox en bespaar je ook nog eens een hoop geld. De bus is ongeveer 3,50 euro en de ferry ook. Beter dan een excursie van 110 euro per persoon.. 


Parasailen

Een echt bucketlist momentje voor ons.. Nog nooit eerder gedaan en geen idee wat we er van konden verwachten, maar wat was dit gaaf! Zou het zo nog een keer doen, ondanks dat de beugels waar je in zit je benen in een gekke stand houden en het aardig zeer doet ;) Eerst met een speedboot richting open zee, waar je over stapt op de boot die je rond gaat varen. Camera's in de aanslag en daar ga je.. Wat is het stil boven.. Je hoort niets, het is windstil, je beweegt ook niet heftig zoals ik had verwacht.. nee het was even een rustmomentje en genieten van het fantastische uitzicht! 


La Isla Shopping Village

La Isla Shopping Village is een openlucht winkelcentrum in de hotelzone van Cancun. Mocht je net als ons een bewolkte dag hebben, is dit een prima alternatief om hier een uurtje of anderhalf rond te lopen.

Er is vrij recent een gedeelte aangebouwd waar je winkels als Rolex en Kate Spade kan vinden. Hier is ook het dolfinarium gevestigd waar je met dolfijnen kan zwemmen. Verwacht niet dat je hier uren rond kan lopen, want zo groot is het niet. 


Akumal - Turtle Bay

Akumal, goed te combineren met Tulum als je in Cancun verblijft. Ik ben hier al twee keer eerder geweest en dit is "DE" plek om te snorkelen met grote schildpadden. Dus vroeg uit de veren en op naar Akumal. Parkeren kan je het beste doen bij Turtle Bay Cafe. Als je hier iets drinkt of eet krijg je korting op het parkeren, waardoor je slechts een paar euro betaald voor een halve dag. Helaas is er de laatste jaren heel wat veranderd in Akumal. Als je met de auto komt staan er overal mannetjes die je zeggen dat je bij hun moet parkeren, doe dit niet, want je betaald super veel en moet echt nog heel ver lopen! Na een goed ontbijt bij Turtle Bay Cafe was het tijd om te gaan snorkelen. Ineens is het verplicht om een zwemvest te huren als je dus in het gebied wil snorkelen waar de schildpadden te vinden zijn. Dus een zwemvest a 10 euro de man gehuurd, ID ingeleverd als borg (gewoon aan een mannetje die op het strand stond, dus onthoud goed aan wie je het geeft). De nacht ervoor hadden we een grote storm gehad, waardoor het hele strand vol lag met wier. Ook viel het ons op dat het wel erg druk was op het strand. Helaas na 10.00 uur mag je in bepaalde delen niet meer snorkelen, omdat de tours voorbij zijn en alles beschermd natuurgebied is geworden. Ik ben geen opgever en bleef maar zwemmen, ondanks de zware stroming. Mijn man was ik al een uur kwijt, die lag adem te happen op het strand en heb geen schildpad gezien.. wat was ik teleurgesteld! Gelukkig hoorde ik in allerlei talen om mij heen dat ook zij al uren aan het zwemmen waren en nog niets hadden gezien. Akumal is niet meer way het geweest is. Voorheen was het een rustig verlaten strand, geen massa toerisme, geen beschermd gebied en zeker geen mannetjes die je verplichten een zwemvest te huren. Ik zou deze plek dus helaas niet meer aanbevelen.. tenzij je om 07.00 uur s'ochtends er kan zijn en het massa toerisme voor kan zijn :) 


Downtown Plaza Bonita/Supermanzana 28

Als je het strand wel een beetje gezien hebt, het bewolkt is of als je toe bent aan cultuur snuiven, pak dan de lokale bus richting Downtown Plaza 28. Je stapt uit bij een hele grote souvenirwinkel, waar de prijzen absurd hoog zijn! Maar als je de straat uitloopt, kom je bij een soort winkelcentrum uit (Downtown Plaza Bonita), waar je exact dezelfde souvenirs kan kopen voor een prikkie. Tevens loop je langs wat lokale bedrijfjes, waar je wat kan drinken en even kan bijkomen. Leuk om een uurtje of 2 te doen.


Snorkelen

Mijn favoriete bezigheid op vakantie.. snorkelen! Uren kan ik in het water dobberen, op zoek naar pracht en praal! Afgelopen jaar in Curacao een goede duikbril gekocht, dus hop even in spugen en gaan met die banaan! Wat vind jij leuker; duiken of snorkelen en waarom? Ben heel benieuwd, dus laat gerust een berichtje achter.


Laatste tips

Trek je slippers aan, voetjes in het zand, cocktail erbij of nog beter een tequila, pak een heerlijk boek, maak plezier met je vriend/vriendin/reisgenoot en GENIET in dit prachtige land!  


Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Narelle | wegvanhetnoorden.nl (maandag, 19 februari 2018 15:39)

    Wat leuk om te zien allemaal, gave foto's! Het ziet er prachtig uit daar!